U trendu

Bela kuća otkazuje pretplatu Njujork tajmsu i Vašington pos

VAŠINGTON – Bela kuća više neće biti pretplaćena na „Vašington post“ i „Njujork tajms“, posle ocene američkog predsednika Donalda Trampa da su ti listovi „nepošteni“ prema njemu, a Bela kuća je istovremeno pozvala i sve savezne službe da otkažu pretplatu na ta dva lista.

Portparol Bele kuće Stafani Grišam saopštila je da će ukidanje pretplate biti „značajna ušteda za poreske obveznike od stotina hiljada dolara“.

Odluka da se ne produži pretplata na Vašington post i Njujork tajms usledila je nakon nedavne Trampove najave da će Bela kuća okončati pretplatu na ta dva lista koja su česta meta kritika američke administracije zbog odnosa prema predsedniku, prenosi CNN.

„Njujork tajms je lažni list, ne želimo ga više u Beloj kući. Verovatno ćemo ukinuti pretpaltu na te novine i na Vašington post“, rekao je Tramp u ponedeljak za Foks njuz.

„Pogledajte Njujork tajms i njihovo izveštavanje, to je sve pogrešno“, dodao je Tramp i ponovio da su oba lista „lažna“.

CNN navodi da nije poznato koliko je saveznih službi pretplaćeno na ta dva lista, nitik koliko se državnih sredstava troši na pretplatu.

Tramp nije prvi predsednik koji bojkotuje novine, pošto je Džon Kenedi otkazao pretplatu na Njujork Herald tribjun zbog navodne pristrasnosti, ali je Bela kuća kasnije obnovila pretplatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.