U trendu

Bela kuća: Tramp i Rozenstajn razgovarali, sastanak u četvrtak

VAŠINGTON – Američki predsednik Donald Tramp razgovarao je danas sa zamenikom državnog tužioca SAD Rodom Rozenstajnom i sastaće se sa njim u četvrtak, saopštila je danas portparolka Bele kuće Sara Senders.

„Rozenstajn i Tramp su imali isrcpan razgovor o najnovijim medijskim navodima. Sastaće se u četvrtak, kada se predsednik vrati u Vašington“, navela je ona na svom zvaničnom nalogu na Tviteru.

Sajt „Aksios“ javio je ranije danas da je Rozenstajn usmeno podneo ostavku šefu Trampovog kabineta Džonu Keliju, u trenutku kada se očekivalo da će mu Tramp uručiti otkaz, ali je neimenovana osoba bliska tom pitanju rekla Rojtersu da Rozenstajn nije podneo ostavku na tu funkciju.

U međuvremenu, Tramp je, u intervjuu koji je danas emitovan na „Foksu“, rekao da nije odlučio da li da smeni Rozenstajna jer je navodno doveo u pitanje predsednikovu podobnost za tu funkciju, prenosi AP.

Američka agencija navodi da je Rozenstajn kritikovao Trampa i izneo ideju korišćenja 25. amandmana američkog Ustava kako bi predsednik bio uklonjen iz Bele kuće pod obrazloženjem da nije u stanju da obavlja funkciju. Rozenstajn je demantovao ove navode.

Inače, „Njujork tajms“ je prošle nedelje objavio da je Rozenstajn prošle godine razmatrao opciju tajnog snimanja Trampovih razgovora.

Bivši direktor FBI Endrju Mekejb je danas rekao da bi Rozenstajnova ostavka dovela „u opasnost“ istragu specijalnog istražitelja o mešanju Rusije u izbore SAD, navodi AP.

Američka agencija podseća da Rozenstajn nadzire istragu specijalnog istražitelja Roberta Malera o Rusiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar