U trendu

Berluskoni podrvgnut operaciji srca

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni (79) podvrgnut je jutros operaciji srčanog zaliska, nakon infarkta, a intervencija će, kako se očekuje, trajati četiri sata.

Berluskoni je u bolnici San Rafel u Milanu, gde će provesti dva dana na intenzivnoj nezi nakon intervenije, saopšteno je iz te bolnice, a oporava će, prema predviđanjima lekara, trajati nekoliko sedmica.

Italijanski milijarder je preživeo infarkt pre deset godina, kada mu je ugrađen pejs-mejker u SAD-u. Uređaj je zamenjen krajem prošle godine.

„Naravno da sam zabrinut. Ali sam i dirnut podrškom i pažnjom svih, čak i mojih političkih rivala „, napisao je Berluskoni juče na svojoj Fejsbuk stranici.

Berluskonijev lekar, Alberto Cangrilo je naveo da je 79-godišnji biznismen „mogao da umre“, što ukazuje na to da je njegovo stanje bilo teže nego što su govorili prijatelji i članovi porodice koji su Berluskonija prethodnih dana posećivali u milanskoj klinici San Rafaele, prenela je agencija AP.

Berluskoni, koji već godinama ima ugrađeni pejsmejker, primljen je u bolnicu prošle sedmice.

On je tog dana nazvao Cangrila iz Rima da mu se požali da se ne oseća dobro, a lekar mu je savetovao da se vrati u Milano i da direktno sa aerodroma ode u bolnicu.

Lekar je naveo da je Berluskonija u klinici pregledao tim doktora, koji su utvrdili teži slučaj oboljenja aortnog zaliska, usled kojeg krv teče u obrnutom smeru od onog koji je normalan.

Cangrilo je rekao da će posle rehabilitacije Berluskoni „biti vitalniji nego ranije“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.