U trendu

Bezos: Bio sam meta „ucena“ izdavača Nešenel Enkvajerera

LOS ANĐELES – Glavni izvršni direktor Amazona DŽef Bezos izjavio je da je bio meta „iznuđivanja i ucena“ izdavača tabloida Nešenel Enkvajerer, koji mu je, kako tvrdi, pretio da će objaviti njegove privatne fotografije ukoliko ne prestane da istražuje kako je tabloid došao do njegove privatne prepiske s ljubavnicom.

Bezos, koji je takođe vlasnik „Vašington posta“, detaljno je opisao svoj uzajamni odnos sa kompanijom „Amerikan Media“ (AMI), u vanrednom blogu u četvrtak na portalu Medium.com, piše AP.

Milijarder nije napisao da tabloid traži novac od njega, već da Enkvajerer želi da on javno kaže da izveštavanje tabloida nije bilo politički motivisano.

Optužbe Bezosa predstavljaju još jedan preokret u sukobu između najbogatijeg čoveka na svetu i jednog od najpoznatijih američkih tabloida, koji podržava predsednika Donalda Trampa, dodaje AP.

Bezosovi istražioci su nagovestili da je Enkvajererovo izveštavanje o njegovoj aferi – uključujući i objavljivanje kompromitujućih tekstova – bilo vođeno prljavom politikom.

„Naravno da ne želim da se objavljuju moje lične fotografije, ali neću učestvovati u njihovoj dobro poznatoj praksi ucena, političkih usluga, političkih napada i korupcije“, napisao je Bezos o AMI-ju.

Portparol kao ni advokat AMI-ja nisu odmah reagovali na poruke AP sa zahtevom za komentarom.

Kompanija je, međutim, u prošlosti priznala da je primenjivala takozvanu praksu „uvati i ubij“ kako bi pomogla Trampu da postane predsednik. Američki predsednik je, inače, svojevremeno jako kritikovao Bezosa i izveštavanje „Vašington posta“ o Beloj kući.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar