Biće haos u Evropi ako dozvolimo Britancima…

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da bi omogućavanje Britaniji da zadrži potpuni pristup tržištu EU, a da ograniči imigraciju iz EU – donelo haos u Evropu.

Merkelova je u obraćanju industrijskoj organizaciji, drugi dan zaredom naglasila značaj održavanja „temeljnih sloboda“ u Evropskoj uniji, što obuhvata slobodu kretanja državljana Unije.

Britanska premijerka Tereza Mej planira da do kraja marta formalno pokrene postupak za izlazak zemlje iz EU s prioritetom da se kontroliše imigracija.

Merkelova je rekla da pregovori s Londonom „neće biti laki“.

„Ako ne kažemo da je potpuni pristup unutrašnjem tržištu povezan s potpunim prihvatanjem naše četiri temeljne slobode, proces će se proširiti Evropom u kojoj će svako raditi šta želi“, rekla je Merkelova.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Velika Britanija napusta Evropu zato sto je u Evropi vec haos.Merkelova nije lider,vec sluga poslusni i ona ce Evropu dovrsiti uskoro.Sada se ponasa kao dijete i nabavlja oruzje(korvete), prijeti Rusiji sankcijama i to tudjom silom,zateze tenzije izmrdju Srbije i Hrvacke, Srbije i Kosova, petlja se oko Vojvodine.Njeno maslo koje mijesi se toliko uzeglo da vec pocinje da smrdi, a posto duvaju sjeverni vjetrovi, posebno se taj smrad osjeca na Balkanu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike