U trendu

Biće još ekstremnih temperatura po Evropi, a onda stižu paklene oluje!

Toplotni talas koji je zahvatio Evropu doneo je rekordne temperature širom kontinenta. Naročito toplo je bilo Pirinejskom poluostrvu, a kako javljaju meteorolozi, u prvoj polovini ove nedelje i dalje se očekuju veoma visoke temperature.

Francuski i britanski mediji pišu kako je rashlađenje na putu i kako moraju da „izguraju“ još samo dva dana jer se u sredu očekuju manje temperature.

Usled prodora hladnog vazduha s istočnog Atlantika u predelima Francuske, Beneluksa, ali i u centralnoj Evropi mogu se očekivati ekstremni vremenski uslovi poput oluja i nevremena sa grmljavinom. Navode da se takvi vremenski uslovi mogu očekivati kasno u utorak u Francuskoj i Beneluksu, a od srede do petka u centralnoj Evropi.

Osim toga, toplotni talas u istočnoj Evropi doneće još više temperature nego proteklih dana. Mogu se očekivati temperature od 35 do 38 stepeni.

Za sredu se prognoziraju ekstremne temperature u severnoj Nemačkoj, Danskoj i na jugu Švedske. U skladu s tim zabrinjavaju mogući opasni vremenski uslovi do kojih može doći na području Nemačke.

Očekuje se razvoj superćelija koje mogu doneti opasan grad, jake vetrove, pa čak i tornado poput onog koji je nedavno pogodio područje nedaleko od Beča, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.