U trendu

Big Mek najnovija žrtva nestašica sirovina

Američki lanac brze hrane Mekdonalds saopštio je da je prestao da prodaje Big Mekove u Venecueli, tako da je kultni hamburger postao najnovija žrtva ozbiljne nestašice hrane izazvane ekonomskom krizom.

„U Mekdonaldsu Venezuela radimo na rešavanju ove privremene situacije. Zajedno sa našim dobavljačem razmatramo najbolje opcije koje bi nam omogućile da i dalje nudimo kvalitetne proizvode“, navodi se u saopštenju kompanije, prenosi agencija AFP.

Detalji o razlogu obustave prodaje hamburgara nisu dati. Venecuelanski mediji izveštavaju da Mekdonalds više nije u mogućnosti da nabavlja tanke kriške hleba kojim se razdvajaju dve pljeskavice u sendviču.

U Mekovim restoranima i dalje služe druge proizvode sa menija, a prošle godine je, takođe zbog nestašice, bila prekinuta prodaja pomfrita 11 meseci.

Venecuelanska privreda je ušla u krizu zbog globalnog pada cena nafte, koja je glavni izvozni proizvod zemlje.

Dugi redovi, hronične nestašice, hiperinflacija i nasilni zločin predstavljaju ono sa čim se predsednik Nikola Maduro bori za politički život, navodi francuska agencija.

Opozicija, koja se zalaže za referendum za opoziv Madura, za krizu krivi neuspeh socijalističkog ekonomskog modela u poslednjih 17 godina pod Madurom i njegovim pokojnim prethodnikom, Hugom Čavezom, dodaje agencija AFP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.