BiH: FB stranica „Nisam tražila“ za seksualno zlostavljene

SARAJEVO – Četiri bivše studentkinje Akademije scenskih umetnosti (ASU) u Sarajevu pokrenle su na Fejsbuku stranicu „Nisam tražila“ na kojoj koleginice, koje su pretrpele seksualna zlostavljanja, mogu anonimno da iznesu svoja traumatična iskustva.

Stranicu su pokrenule Ana Tikvić, Nadina Mičić, Matea Mavrak i Asja Krsmanović, a nakon što je srpska glumica Milena Radulović optužila za silovanje profesora škole glume, reditelja Miroslava Miku Aleksića.

Prijava Milene Radulović i njena ispovest izazvala je oštre osuđujuće reakcije u svim zemljama regiona, ali i podršku za njen hrabrost da sve iznese u javnost.

Putem fejsbuk stranice „Nisam tražila“ Milenina hrabrost je podstakla i druge iz BiH i regiona da ispričaju svoja traumatična iskustva.

Glumice i druge umetnice na ovoj društvenoj mreži tako pričaju o svojim traumatičnim iskustvima podržavajući istovremeno jedna drugu da nisu same.

Sinoć se oglasila i sarajevska Akademija scenskih umetnosti pozivom svim bivšim studentima da prijave slučajeve seksualnog uznemiravanja nadležnima u tom akademiji.

ASU se obavezao da svako takvo ponašanje oštro sankcioniše.

Iskustva se na fejsbuk stranici „Nisam tražila“ iznose anonimno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.