U trendu

Bijeljina: Požar ugašen, nema povređenih ni opasnosti

BIJELJINA – Iz kompanije Hemos impregnacija danas je saopšteno da je požar u fabrici u Bijeljini ugašen, povređenih nema, a ni opasnosti po građane.

U pogonu fabrike došlo je do zapaljenja drvene građe, a iz kompanije ističu da nastala isparenja nisu opasna po okolinu i stanovništvo.

„Metode i postupci koje preduzeće Hemos impregnacija koristi u zaštiti drveta u skladu su sa svim evropskim i svetskim standardima, a u samom pogonu su sprovedene sve mere za vanredne situacije“, navodi se u saopštenju, prenosi Srna.

Iz kompanije je ocenjeno da je brzom akcijom nadležnih službi i zaposlenih sprečena veća materijalna šteta po okolinu i samo postrojenje, te da od nadležnih očekuju da utvrde uzroke požara.

Navodi se da je požar koji je juče izbio u postrojenju fabrike Hemos impregnacija koja se bavi zaštitom drveta u mestu Gornji Brodac kod Bijeljine noćas ugašen, a u njegovom gašenju učestvovao je veliki broj vatroglasnih ekipa.

„Postrojenje u Gornjem Brocu opremljeno je za impregnaciju za godišnjim kapacitetom od 15.000 metara kubnih impregniranih železničkih pragova i stubova. Autoklav je projektovan i napravljen da zadovolji direktivu EU 2001/90/EC što čini ovo postrojenje prvim i jedinim postrojenjem na prostorima bivše SFR? sposobnim za takav način tretiranja drveta“, istakli su iz ove kompanije.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini naložio je uviđaj na mestu požara kada se za to steknu uslovi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar