U trendu

Bil Klinton prepustio odluku Hilari

Bivši predsednik SAD Bil Klinton rekao je da će odustati od držanja govora za novac, ukoliko njegova supruga Hilari, favorit za presedničkog kandidata u demokratskom bloku, bude izabrana za novog predsednika.

Bil Klinton je rekao i da će istupiti iz fondacija koja nosi njegovo ime, a koja je u poslednje vreme bila povod za napad na Hilari Klinton tokom izborne kampanje.

Klintonovi su na meti kritika zbog primanja miliona dolara za govore koje drže po svetu od napuštanja državničkih funkcija.

Bivši predsednik je u intervjuu za televiziju Blumberg rekao da je odluka o tome da li će on ostati u fondaciji Klinton na njegovoj supruzi.

„Ona će morati da odlučiti kako najviše mogu da joj budem od koristi“, rekao je Klinton.

Fondacija Klinton je osnovana pre više od 10 godina, kako je rekao Klinton, kada niko nije mislio da će Hilari Klinton jednog dana biti u trci za predsednika.

On je rekao da fondacija ima striktnu politiku kada je reč o korupciji, navodeći da su na skupovima u njenoj organizaciji govorili i republikanci, poput bivšeg predsednika SAD Džordža Buša i predsedničkog kandidata Mita Romnija.

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.