U trendu

Bivši škotski premijer: Tramp je trostruki gubitnik

Bivši škotski premijer Aleks Salmond nazvao je glavnog republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donalda Trampa „trostrukim gubitnikom“, nakon što je britanski Vrhovni sud osujetio Trampov pokušaj da zaustavi izgradnju vetroparka u blizini njegovog igrališta za golf u Škotskoj.

Salmond je svoj komentar izneo na Tviteru i dodao da je sudski proces godinama trajao, sa tri uzastopne tužbe Donalda Trampa koji je pokušavao da zaustavi izgradnju vetroparka u Aberdenu, preneo je Rojters.

„On je time u najboljem slučaju odložio, a u najgorem ugrozio ključan podsticaj u vrednosti od 200 miliona funti (300 miliona dolara) za ekonomiju severoistočne Škotske“, naveo je on.

Salmond se osvrnuo i na komentare vodećeg republikanskog predsedničkog kandidata o meksičkim imigrantima i muslimanima, koji su izazvali osudu u širokim krugovima.

„Njegovo ponašanje i komentari teško da će privući glasove mnogih meksičkih Amerikanaca ili muslimanskih Amerikanaca. S obzirom na to kako tretira Škotsku, škotski Amerikanci će se verovatno pridružiti sve dužoj listi ljudi koje je Tramp od sebe otuđio“, zaključio je bivši škotski premijer.

Njujorški tajkun, koji je izjavio da je spreman da potroši milijardu dolara radi svojih političkih ambicija, zapretio je da će se žaliti evropskim sudovima ako izgubi na britanskom Vrhovnom sudu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.