U trendu

Bler: Vraćam se u politiku zbog Bregzita, zaprljaću ruke

Nekadašnji britanski premijer Toni Bler izjavio je da mu je „Bregzit dao direktnu motivaciju da se više uključi u politiku“, 20 godina nakon što je ubedljivo trijumfovao na parlamentarnim izborima.

„Morate da uprljate ruke i ja ću to da učinim“, rekao je Bler britanskom tabloidu „Miror“.

On je naveo da mu je cilj da omekša Bregzit i „oblikuje političku debatu“, ali da trenutno ne planira da se vrati u prve političke redove niti da postane poslanik.

„Dejli telegraf“ prenoseći njegovu izjavu navodi da Bler izgleda postavlja temelje za formiranje nove političke stranke ili pokreta i podseća na primer Najdžela Faraža koji je bio na čelu pokreta za izlazak zemlje iz EU zajedno sa svojom Partijom za nezavisnost Ujedinjenog kraljevstva, iako nikada nije bio poslanik te stranke u britanskom parlamentu.

Bler tvrdi da osnivanje pokreta protiv Bregzita ne bi bilo protivljenje volji naroda koji je glasao za napuštenje evropskog bloka na prošlogodišnjem referendumu.

„To nema veze sa protivljenjem volji naroda. Radi se o tome da volja naroda može da se promeni kada budu videli konačni sporazum (o Bregzitu)“, tvrdi Bler.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)