U trendu

Blinken: Invazija na Ukrajinu moze da pocne i tokom Olimpijad

MELBURN – Nove ruske snage nastavljaju da pristižu na ukrajinsku granicu i invazija na Ukrajinu bi mogla da počne u bilo kom trenutku, uključujući i tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, izjavio je danas američki državni sekretar Entoni Blinken.

Govoreći na konferenciji za novinare u Melburnu nakon sastanka grupe Kvad, Blinken je rekao da će Vašington nastaviti da povlači osoblje iz svoje ambasade i ponovio poziv Stejt departmenta američkim građanima u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju, preneo je Rojters.

Kvad je neformalna grupa koju čine SAD, Australija, Indija i Japan.

„Jednostavno rečeno, nastavljamo da primećujemo veoma zabrinjavajuće znake ruske eskalacije, uključujući nove snage koje stižu na ukrajinsku granicu“, istakao je Blinken.

„Kao što smo ranije rekli, nalazimo se u trenutku kada bi invazija mogla da počne u bilo kom trenutku i da bude jasno, to uključuje i za vreme Olimpijskih igara“, dodao je on.

Rusija je rasporedila više od 100.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom i negira optužbe Zapada da možda planira da izvši invaziju na tu zemlju.

Zimske olimpijske igre održavaju se u Pekingu do 20. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar