U trendu

Bolton o sporazumu, Kašogiju, izborima…

MOSKVA – Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da nisu tačne tvrdnje Rusije da Vašington pokušava da uceni Moskvu najavom povlačenja iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

Bolton je za radio stanicu „Eho Moskve“ rekao da Vašington još nije doneo odluku o razmeštanju raketa u Evropi, koje bi mogle da gađaju Moskvu ako se poništi Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) iz 1987.

On je rekao da SAD tek treba da definišu svoj stav o produženju Sporazuma o smanjenju strateškog nuklearnog arsenala (START) koji ističe 2021. godine.

Govoreći o slučaju saudijskog novinara Džamala Kašogija, Bolton je rekao da SAD žele da saznaju sve detalje njegovog ubistva i da o tome nastavljaju da razgovaraju sa saudijskim vlastima.

„Želimo da dođemo do istine i to nije samo priča. Pre svega, moramo da saznamo zašto je umro. Ko ga je ubio? Želimo istinu o ovom procesu“, rekao je Bolton, prenosi Rojters.

Kašogi je nestao 2.oktobra pošto je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu. Rijad je, posle prvobitnog negiranja, priznao da je on ubijen u tuči u konzulatu.

Bolton se osvrnuo i na navodno rusko mešanje u američke izbore, rekavši da ono nije imalo realnog efekta.

Rusija je uvek negirala te navode Vašingtona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar