U trendu

Bombardovanje Jugoslavije pokazalo da NATO izmiĆĄlja krize

Stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi Aleksandar Gruơko, izjavio je da sva dejstva NATO-a nakon Hladnog rata, uključujući i bombardovanje Jugoslavije, nisu dala nikakve pozitivne rezultate kada je reč o osiguravanju bezbednosti u Evropi.

GruĆĄko je u intervjuu za televiziju „Rusija 24“, pored Jugoslavije, spomenuo i invaziju na Irak i bombardovanje Libije – operacije u kojima je učestvovala Alijansa, prenosi Sputnjik.

„Sve je to dovelo do toga da se javnost u zapadnoj Evropi umorila od svih velikih operacija, dok NATO nije uspeo da pokaĆŸe sposobnost da spreči nove pretnje poput migracije, terorizma i organizovanog kriminala“, rekao je on.

Stalni predstavnik Rusije pri Severnoatlantskoj alijansi podsetio je da je jedan od generalnih sekretara, koji je bio na čelu NATO-a u poslednjih 10 godina, direktno priznao „da nije bilo ukrajinske krize, trebalo bi je izmisliti“.

Istovremeno, Gruơko je ocenio da antiruska retorika među predstavnicima zemalja-članica NATO, slabi u poslednje vreme.

„Kada je reč o trenutnoj situaciji, nema sumnje da će NATO nastaviti da sprovodi istu politiku. Međutim, kada je reč o antiruskoj retorici, ona je sve slabija, a argumenata koji idu u prilog rusofobije sve je manje“, rekao je GruĆĄko.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.