U trendu

Bombardovanje naših saveznika Srba – velika greška

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp javno se izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999. godine, prenose mediji u Srbiji.

„Moram, pre svega, da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bila velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracije nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos. I ranije sam se izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno Klintonove, politike prema njima. Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike biće bolji nego što je sada“, rekao je Tramp.

Tramp se u intervjuu za „Nedeljnik“ se osvrnuo i na svoju predsedničku kampanju, istakavši da nema u planu da uspori tempo.

„Moja kampanja je bolja od bilo kog republikanskog kandidata. Dobio sam više glasova za republikansku nominaciju od svih u istoriji. I Demokratska i Republikanska partija moraju da shvate da nije lako pokrenuti se, ali je još gore zaustaviti se. A ja ne planiram da usporim“, zaključuje Tramp.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)