U trendu

„Boni i Klajd“ iz Rusije: Tinejdžeri pucali na policiju pa izvršili samoubistvo (video)

Dvoje ruskih srednjoškolaca snimali su i uživo prenosili putem aplikacije Periscope pucnjavu koju su razmenjivali sa policijom pre nego što su počinili samoubistvo.

Fotografije na kojima se vidi kako pucaju na policiju 15-godišnjaci su objavili na Instagramu, pre nego što su pronađeni mrtvi u kući na severozapadu ruske pokrajine Pskov.

Policija je za novinsku agenciju TASS kazala da je pronašla tela devojke Katje i mladića Denisa, ističući kako nisu na njih otvorili vatru.

Na jezivom live streamu Katja govori: ‘Nemamo opcije’, a Denis dodaje: ‘Ako se ne predamo, umrijećemo. Ali ako se predamo, nikada se više nećemo videti.’

https://www.youtube.com/watch?v=7MxjwBfWj6w

Ovakvi incidenti su retki u Rusiji, pošto je pristup oružju tamo strogo ograničen.

– Ovo je strašna tragedija. Sagledavamo okolnosti i detalje oko toga šta se tačno dogodilo – kazala je dečja braniteljka Ana Kuznjecova za TASS.

Istražitelji su kazali kako pokušavaju da saznaju razlog njihovog očajničkog poteza. Ističu kako je policija pozvana u kuću u selu Krasnije Strugi u okviru potrage za nestalim tinejdžerom. Kada su došli na njih je otvorena paljba iz vatrenog oružja. Na snimku koji prikazuje Denisa kako ispaljuje rafalnu paljbu sa prozora drvene kuće prema policijskom kombiju, Katja govori da je u kući bilo oružja jer je njen očuh pripadnik specijalnih snaga.

Prilikom incidenta Denis je Katjinu majku upucao u nogu. Naime, Katjina majka bila je navodno vrlo ljuta kada je Denis došao u njihovu kuću i bez dozvole rekao kako će tamo prenoćiti.

Specijalna policija provela je nekoliko sati pregovarajući sa tinejdžerima a onda su uz pomoć suzavaca ušli u kuću i pronašli mrtve tinejdžere, ističu istražitelji.

https://www.youtube.com/watch?v=M8jNx-YbkBQ

Katja i Denis na Periscopeu su objavili svoje poslednje sate, a pritom su pušili, pili i dopisivali se sa školskim kolegama.

Spominjali su svađu sa roditeljima i kazali kako se skrivaju u kući već tri dana i kako se boje da će završiti u zatvoru ako se predaju, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.