U trendu

Božović potvdio: Srbija otvara konzulat u Beranama

BERANE – Ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović potvrdio je danas da će u Beranama biti otvoren srpski konzulat, prenele su podgoričke Vijesti.

Tokom prve radne posete tom gradu, Božović je podsetio da je to pitanje pokrenuo u Ministartvu spoljnih poslova Srbije i dodao da se na tome intenzivno radi.

„Mislimo da grad Berane po broju stanovnika, svim potrebama i onome kako se ovde gleda na Srbiju, to zaslužuje” kazao je Božović u razgovoru sa lokalnim čelnicima.

Berane, prema njegovim rečima, predstavlja najbolje vezivno tkivo između Crne Gore i Srbije.

”Kada Srbija postiže dobre rezultate u Beranama se to slavi i tome se raduje. Imali smo prilike da razgovaramo i o problemima interno raseljenih lica sa Kosova i Metohije, što je potvrda da i kad je Srbiji teško i muka, Berane su otvorile vrata grada”, dodao je on i kazao da će u nastavku posete obići nekoliko raseljenih lica.

Predsednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je da je tokom današnjeg sastanka bilo reči i o unapređenju ekonomske i kulturne saradnje.

”Razgovarali smo o mnogo značajnih tema, pre svega o saradnji Crne Gore i Srbije, ali svakako i Berana u okviru te saradnje. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji, ali i konkretnim infrastruktunim projektima, koji su značanji za razvoj Berana i Crne Gore”, kazao je Šćekić.

Kako je najavljeno, Srbija će finansirati rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rešenje već u pripremi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.