U trendu

Brani majku: Nečuveno je da se u 21 veku ovako napada prava ljubav!

Tifain Auzijer, kćerka nove francuske Prve dame Brižit Makron, stala je u odbranu majke optuživši njene političke suparnike za ljubomoru zbog mizoginih komentara i napada na Brižit, piše britanski Gardijan.

Tifain je inače na listi stranke Emanuela Makrona, La Republique En Marche, kao kandidatkinja na parlamentarnim izborima, a o majci je progovorila jer smatra da su je zasuli seksističkim uvredama na račun njenih godina.

U intervjuu neposredno pre inauguracije novog francuskog predsednika u nedelju, 32-godišnja advokatica rekla je za francusku televiziju BFMTV: ‘Mislim da ne možemo ostati ravnodušni prema tome i iako ne želim da dajem na važnosti ljudima koji su sposobni da konstruišu tako nešto, neverovatno je i nečuveno da se u Francuskoj u 21. veku događaju takvi napadi. Sigurno tako nešto ne bismo usmerili prema muškom političaru ili prema partneru političarke. Zato mislim da je u osnovi svega ljubomora i da je sve to vrlo neukusno i neprimereno.’

‘U stvarnosti se, nasuprot tome, susrećem sa ljudima koji se dive onome što radi, njenom poslu, angažmanu, uključenosti. Ako ljudi nemaju šta da rade drugo osim da kritikuju, neka izvole, to će nas samo još više zbližiti’, dodala je Tifain.

Brižit Makron je baš kao i njen suprug odrasla u Amiensu, gde je njena porodica vodila biznis sa čokoladom. Ima troje dece, sina i dve kćerke iz prvog braka sa bankarom Luisom Auzijerem.

Auzijera je ostavila 2006. kada se udala za Makrona koga je upoznala dok mu je kao nastavnica u školi predavala dramsku književnost. Par se preselio u Pariz, a Makron je nastavio školovanje na višim obrazovnim ustanovama dok je ona nastavila da radi kao nastavnica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)