Brazilski fudbaler prvi izvučen živ iz stravične avionske nesreće (foto)

Avion sa 81 osobom srušio se u Kolumbiji, a u njemu je bila i brazilska prvoligaška ekipa Čapekoensea. Prema neslužbenim izveštajima pet je preživelih osoba, a među njima tri fudbalera, stjuardesa i jedan novinar. Izveštaji sa terena govorili su da se izvukao i maser tima ali ta informacija pokazala se netačnom.

Ekipa Čapekoensea sutra je trebala da igra finale Kupa Sudamerikana protiv medelinskog Atletiko Nacionala, ali ono je otkazano čim se saznalo za nesreću. U avionu su bila 22 fudbalera brazilskog tima, javljaju agencije, a kolumbijski radio Karakol među putnicima navodi i tri gosta kluba i čak 21 novinara.

„Ima dosta preživelih“, tvrde vatrogasci koji su prvi stigli na mesto nesreće kod Medelina, a u bolnicu je prvi dovezen Alan Rušel, 27-godišnji brazilski fudbaler koji je za Čapekoense potpisao ove godine. U bolnicu je stigao sa višestrukim prelomima i povredama glave. Bio je pri svesti, a kolumbijski novinari koji dežuraju pred bolnicom tvrde da je Rušel neprestano pitao za svoju porodicu. Navode kako je tražio da mu neko sačuva venčani prsten.

Među preživelima su i 31-godišnji golman Danilo i Džekson Folman, navode strani mediji.

Rušel i Danilo sedeli su jedan pokraj drugog u avionu, a pre nesreće podelili su nekoliko fotografija preko Snepčata.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike