Brazilski fudbaler prvi izvučen živ iz stravične avionske nesreće (foto)

Avion sa 81 osobom srušio se u Kolumbiji, a u njemu je bila i brazilska prvoligaška ekipa Čapekoensea. Prema neslužbenim izveštajima pet je preživelih osoba, a među njima tri fudbalera, stjuardesa i jedan novinar. Izveštaji sa terena govorili su da se izvukao i maser tima ali ta informacija pokazala se netačnom.

Foto: Twitter/Marca

Foto: Twitter/Marca

Ekipa Čapekoensea sutra je trebala da igra finale Kupa Sudamerikana protiv medelinskog Atletiko Nacionala, ali ono je otkazano čim se saznalo za nesreću. U avionu su bila 22 fudbalera brazilskog tima, javljaju agencije, a kolumbijski radio Karakol među putnicima navodi i tri gosta kluba i čak 21 novinara.

„Ima dosta preživelih“, tvrde vatrogasci koji su prvi stigli na mesto nesreće kod Medelina, a u bolnicu je prvi dovezen Alan Rušel, 27-godišnji brazilski fudbaler koji je za Čapekoense potpisao ove godine. U bolnicu je stigao sa višestrukim prelomima i povredama glave. Bio je pri svesti, a kolumbijski novinari koji dežuraju pred bolnicom tvrde da je Rušel neprestano pitao za svoju porodicu. Navode kako je tražio da mu neko sačuva venčani prsten.

Među preživelima su i 31-godišnji golman Danilo i Džekson Folman, navode strani mediji.

Rušel i Danilo sedeli su jedan pokraj drugog u avionu, a pre nesreće podelili su nekoliko fotografija preko Snepčata.

Ostavite komentar

Ostavite komentar