U trendu

Britanija: Policija na ulicama, sprečava sukobe na protestima (foto)

Na hiljade pripadnika policijskih snaga rasporedilo se danas na ulicama Londona i Birmingema kako bi sprečili sukobe između desničarskih demonstranata i antifašističkih grupa za vreme protesta koji su nastali usled terorističkih napada u Velikoj Britaniji.

Na desetine pripadnika ekstremne desničarske grupe „Prvo Britanija“ izašli su na ulice u Birmingemu mašući nacionalnim zastavama i uzvikujući „Prvo Britanija, uzvraća udarac“, prenosi Rojters.

Slogani koje su demonstranti nosili imali su natpise koji poručuju da je „Vreme za borbu protiv islamskog terorizma“, navodi agencija.

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/878625347755028481

Kako agencija podseća, Britaniju je u prethodnom periodu zadesila serija terorističkih napada u kojim je ubijeno 35 osoba u Londonu i Mančesteru, dok je vozač kombija u ponedeljak ubio jednog i povredio nekoliko drugih, kada se zaleteo među muslimane koji su izlazili iz dzamije u Londonu.

Državu je pored napada zadesio i veliki požar u višespratnici u kom je poginulo najmanje 79 osoba, podseća agencija.

U Londonu gde se policija još oporavlja od tri velika teroristička napada u tri meseca, policijski službenici izdali su stroge naredbe o tome gde će ljudi smeti da protestuju.

Policajci su bili raspoređeni po ulicama kako bi sprečili pripadnike desničarskog pokreta ““Engleska Liga Odbrane““ da se približe pripadnicima pokreta ““Ujedinite se protiv fašizma““ i demonstrantima grupe ““Ujedinjeni protiv ekstremizma““.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)