U trendu

Britanija sankcionisala Putinovu bivšu ženu i rođake

LONDON – Velika Britanija je uvela najnoviji paket sankcija Rusiji zbog njenih vojnih aktivnosti u Ukrajini, usredsredivši se na finansijsku mrežu ruskog predsednika Vladimira Putina, njegovu bivšu ženu i rođake.

„Razotkrivamo i usredsređujemo se na sumnjivu mrežu koja podržava Putinov luksuzni način života i povećava poročnost u njegovom unutrašnjem krugu“, saopštila je britanska ministarka inostranih poslova Liz Tras, prenosi Rojters.

Tras je dodala da će Britanija „nastaviti da uvodi sankcije svima onima koji pomažu i podržavaju Putinovu agresiju dok Ukrajina ne pobedi“.

Britanija je, u dogovoru sa zapadnim saveznicima, uvela sankcije stotinama bogatih ruskih pojedinaca, kao i strateški važnim industrijskim i finansijskim kompanijama.

Među 12 novih imena koja su dodata na britansku listu sankcija nalazi se ime Putinove bivše supruge Ljudmile Očeretnaje i nekoliko njegovih rođaka koji su na izvršnim pozicijama u velikim ruskim kompanijama poput Gasproma.

Sankcionisanima je zamrznuta imovina i zabranjeno putovanje.

Vlada Velike Britanije je saopštila da su sankcionisani podržali Putina u zamenu za bogatstvo, unosne poslove i uticaj na ruske kompanije, navodi britanska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar