najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Britanija spremna da napadne Siriju i Libiju?

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da je spreman da naredi vazdušne udare na položaje ekstremista Islamske države u Libiji i Siriji da bi se sprečili napadi na ulicama njegove zemlje.

“Ako postoji pretnja za Britaniju ili naše ljude, ulice, možemo to zaustaviti tako što ćemo preduzeti neodložnu akciju protiv takve pretnje”, rekao je Kameron.

Kameron je istakao da je kao premijer spreman da preduzme takvu akciju, u slučaju da pretnje stižu iz Sirije, Libije ili neke druge zemlje.

Kameron je prošle nedelje, u intervjuu za američku TV mrežu NBC, rekao da je Velika Britanija je spremna da sarađuje sa SAD na uništenju “kalifata” koji su uspostavili ekstremisti Islamske države u Iraku i Siriji.

On je naveo da mu je želja da njegova država učini više, ali da mora da “uz sebe ima parlament”. “Mi razgovaramo i razmatramo u ovom trenutku, zajedno sa opozicionim partijama u Britaniji, šta još možemo da učinimo. Ali ne sumnjajte, mi smo rešeni da sa vama sarađujemo na uništenju kalifata u obe države”, kazao je Kameron.

Poslanici britanskog parlamenta glasali su protiv vojne akcije u Siriji pre dve godine, podsetio je BBC.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike