U trendu

Britanija: Vanredna situacija zbog visokih temperatura

LONDON – Britanska nacionalna meteorološka služba danas je proglasila vanrednu situaciju i izdala upozorenje o ekstremnim vrućinama za delove Engleske, u ponedeljak i utorak sledeće nedelje, kada bi temperature mogle da dostignu rekordne vrednosti.

„Izuzetne, možda rekordne, temperature su verovatne u ponedeljak, a zatim ponovo u utorak“, saopštila je ta služba na svom sajtu, prenosi Rojters.

Navedeno je i da će u Britaniji „ noći takođe verovatno biti izuzetno tople, posebno u gradskim oblastima“, što će najverovatnije u velikoj meri „imati uticaj na ljude i infrastrukturu“.

Najviša ikada zabeležena temperatura u Britaniji bila je 38,7 stepeni Celzijusa, i zabeležena je u Botaničkoj bašti Univerziteta Kembridž 25. jula 2019, prenosi Rojters.

Ranije ove nedelje, Britanska nacionalna meteorološka služba i Agencija za zdravstvenu bezbednost Velike Britanije (UKHSA) izdali su upozorenje o visokim temperaturama trećeg nivoa za jugoistočnu Englesku, London i istočnu Englesku, dok je upozorenje nivoa 1 na snazi za severnu Englesku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.