U trendu

Britanski poslanik podneo ostavku – zbog muških prostitutki i droge!

Britanski poslanik Kit Vaz, član opozicione Laburističke stranke, podneo je danas ostavku na poziciju uticajnog parlamentarnog komiteta, pošto su mediji došli do snimaka na kojima on priča o tome da koristi drogu i sastaje se sa muškim prostitutkama.

Vaz, oženjeni otac dvoje dece i jedan od prvih britanskih ministara azijskog porekla, snimljen je kako plaća dvojici žigola njihove usluge, objavio je list „Sandej Miror“, a prenela agencija AFP.

„Oni koji pozivaju druge da preuzmu odgovornost moraju i sami da preuzmu odgovornost za svoja dela“, navodi se u saopštenju Vaza, od danas bivšeg čelnika parlamentarnog komiteta za istrage na polju imigracije, zloupotrebe droge i prostitucije.

On je naveo da podnosi ostavku kako bi omogućio da komitet „nastavi svoj važan rad bez ikakvih smetnji“.

„Iskreno mi je žao što je zbog nedavnih događaja sada nemoguće da se to ostvari ukoliko ja ostanem predsednik“, rekao je on.

„Sandej Miror“ je objavio snimke na kojima se vidi kako se Vaz, bivši ministar za Evropu u vladi premijera Tonija Blera, prošlog meseca sastaje sa muškim prostitutkama u stanu koji poseduje na Severu Londona.

U jednom razgovoru sa žigolom, koju je objavio pomenuti tabloid, kao i list „Dejli Miror“, Vaz je navodno ponudio da kupi kokain od dobavljača za kasniju upotrebu, iako je rekao da ga on sam neće koristiti, ali je zatražio i da mu sledeći put donesu vrstu droge koja se uglavnom koristi na zabavama, takozvani „popers“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.