U trendu

Brižit Makron, buduća prva dama Francuske

Brižit Makron, supruga novoizabranog francuskog predsednika Emanuela Makrona, u nedelju će postati prva dama zemlje, titula koja je ostala upraženjenja od 2014. godine odlaskom partnerke dosadašnjeg predsednika Fransoa Olanda.

Analitičari su ocenili da će Brižit Makron, koja je bila prisutna i veoma aktivna za vreme predsedničke kampanje supruga, imati važnu ulogu u Jelijsejskoj palati.

Makron je u martu izjavio da će njegova supruga imati svoju ulogu ako postane prva dama i dodao da će „razjasniti“ ulogu prve dame ako postane predsednik.

Mediji u Francuskoj spekulišu da bi Brižit Makron pored protokolarne uloge prve dame koja uključuje prisustvo na zvaničnim večerima i dobrotvorni rad, imati odredjeni ulogu u obrazvovanju pošto je bivši profesor francuskog jezika.

Makron (39) i njegova supruga Brižit (63) koji su braku od 2007. godine, privlačili su medijsku pažnju za vreme kampanje, jer za mnoge predstavljaju atipičan par zbog razlike u godinama.

U pitanju je ljubavna priča učenika i njegove profesorke drame i francuskog jezika
koja je 24 godine starija od njega.

Buduća prva dama je 2015. godine napustila posao da bi se u potpunosti posvetila karijeri supruga.

Makron je u nekoiliko navrata rekao da je njegova porodica veoma važna za njega što svedoči prisustvo njegove uvek nasmejane supruge na svim važnijim dogadjajima na kojima je učestvovao.

Brižit Makron je pridobila velike simpatije Makronovog Pokreta osnovanog u avgustu 2016. godine kada je centrista odlučio da napusti funkciju ministra ekonomije i prijavi se kao nezavisni kandidat na predsedničkim izborima.

Brižit Makron iz prethodnog braka ima troje dece.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike