Brižit Makron spremna za svoju ulogu u javnosti

Brižit Makron, supruga francuskog predednika Emanuela Makrona, izjavila je da će odgovorno vršiti svoju ulogu u janosti koja će biti odredjena dokumentom o transparentnosti, preneo je ženski časopis El (Elle).

„Kao i sve moje prethodnice, odgovorno ću vršiti svoju ulogu u javnosti, ali će Francuzi od sada znati šta ću sve imati na raspolaganju za tu ulogu“, rekla je Makronova supruga u prvom intervjuu od dolaska njenog supruga na vlasti 7. maja.

Prema njenim rečima, na sajtu Jelisejske palate biće označene sve njene posete i angažmani, kako bi gradjani znali šta radi.

„Veoma je važno da sve bude jasno“, dodala je ona.

Makron je tokom izborne kampanje rekao da će razjasniti ulogu prve dame, ali će Brižit, zbog peticije koja se pojavila protiv zvaničnog statusa prve dame, dobiti umesto toga dokument o transparentnosti njene uloge.

Brižit Makron ima na svom raspologanju tri saradnika i jednu sekretaricu.

Makronovi su privukli svetsku medijsku pažnju jer ih mnogi smatraju atipičnim parom zbog razlike u godinama. U pitanju je ljubavna priča učenika i njegove profesorke drame i francuskog jezika koja je 24 godine starija od njega.

Brižit Makron iz prethodnog braka ima troje dece. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.