U trendu

Brkić: Pupovac može da ide gde hoće, ali. . . .

ZAGREB – Napadi da lidera Samostalne demokratske srpske stranke, Milorada Pupovca, ne jenjavaju, a danas se oglasio i zamenik pedsednika vladajuće HDZ, Milijan Brkić, koji je još jedan u nizu koji lidera SNV prozivaju zbog prisustva na komemoraciji žrtvama vojno-policijske akcije Oluja, koja je 5. avgusta održana u Bačkoj Palanci.

Brkić kaže da poslanici hrvatskog parlamenta moraju da budu odgovorni prema onima koji su ih izabrali, pa tako i Milorad Pupovac, koji je prisustvovao komemoraciji na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić Hrvatsku uporedio s Hitlerovom Nemačkom.

„Mi koji smo izabrani u Hrvatski sabor, koji koristimo benefite hrvatske države, koja je stvorena na žrtvi hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, moramo imati odgovornost prema onima kojni su nas izabrali, pa tako i Pupovac“, rekao je Brkić novinarima u Saboru.

Brkić smatra da Pupvac kao i ostali građani Hrvatske imaju pravo da idu gde hoće, ali da, kako je rekao, mora biti svestan činjenice da je zastupnik u Hrvatskom saboru, prenela jej HINA.

“ Hrvatska je slobodna zemlja, članica EU, svi građani Hrvatske su ujedno i građani EU, imamo pasoše, svako može putovati, hvala Bogu prošla su vremena kad nismo smeli, tako i Pupovac može ići u Bačku Palanku, gde god hoće“, kazao je Brkić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.