U trendu

Brnabić u utorak na Savetu za stabilizaciju i pridruživanje

BRISEL, 16. decembra ( Tanjug) – EU i Srbija održaće u utorak, 18. decembra, u Briselu sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje, na kome će biti razmatrani bilateralni odnose EU i Srbije, uz učešće visoke predstavnice Federike Mogerini i premijerke Srbije Ane Brnabić, najavljeno je u Briselu.

„Tokom Saveta za stabilizaciju i pridruživanje napravićemo uvid u napredak koji je Srbija ostvarila u svojim pripremam za članstvo, a u svetlu Izveštaja Komisije za 2018. godinu”, navodi se u Savetu.

Savet dodaje da je od prethodnog sastanka Saveta za primenu S SP-a Srbija otvorila nova poglavlja u svojim pristupnim pregovorima i da trenutno ima 16 otvorenih, pod kojih dva privremeno zatvorena poglavlja.

Tokom sastanka u Briselu, delegacije EU i Srbije na čelu sa Visokom predstavnicom Federikom Mogerini i premijerkom Srbije Anom Brnabić, razmotriće i implementaciju Sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju i razmeniti mišljenja o dešavanjima na Zapadnom Balkanu.

Premijerka Brnabić će tokom dvodnevne radne posete Briselu pored Saveta za Stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije imati i odvojene razgovore sa šeficom diplomatije EU Federikom Mogerini, predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, predsednikom Evropskog Saveta Donaldom Tuskom i komesarima Ginterom Etingerom, Sesilijom Mamlstrom i Jirki Katainenom.

Brnabić se u sredu, 19. decembra, govoriti o liderskoj ulozi Srbije u regionu na konferenciji Centra za evropsku politiku u Briselu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.