U trendu

Broj korisnika WhatsAppa raste uprkos novim pravilima

NJUJORK – Aplikacija WhatsApp nije imala idealan početak 2021. godine, ali broj korisnika ipak raste.

Na samom početku godine Fejsbukova aplikacija je naljutila stotine hiljada korisnika notofikacijom o planiranim promenama pravila korišćenja. Nezadovoljstvo je raslo, a reagovale su i neke slavne ličnosti pa su počele da se interesuju za konkurente poput Signala i Telegrama.

Čak je i vlada u Indiji izrazila zabrinutost, a WhatsApp je potom u nekoliko navrata razjasnio situaciju i uveravao korisnike, a takođe je odgodio rok za primenu planiranih izmena pravila za tri meseca. Sada je važeći rok veoma blizu, a to je 15. maj, prenosi portal Klix.ba.

Međutim, većina obaveštenih korisnika WhatsAppa je već prihvatila update, bar tako tvrdi portparol WhatsAppa za TećCrunć, ali nije poznato koliko je korisnika dobilo obaveštenje o planiranom updateu.

Broj korisnika WhatsAppa i dalje raste, ali precizne brojke nisu saopštene.

WhatsApp je 31. marta imao 3,45 milijardi aktivnih korisnika mesečno, a to je povećanje u odnosu na 31. decembar 2020. kada je imao 3,3 milijarde, kao i na 30. septembar 2020. godine kada ga je koristila 3,21 milijarda korisnika.

Korisnici koji ne prihvate nova pravila neće izgubiti mogućnost pristupa svojim računima 15. maja, ali će u sedmicama koje slede izgubiti nekoliko ključnih funkcija.

Od 2016. godine WhatsApp prema pravilima korišćenja ima pravo da deli informacije o brojevima korisnika i njihovom uređajima s Fejsbukom. Nova pravila omogućavaju WhatsAppu i Fejsbuku da dele podatke o plaćanju i transakcijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar