U trendu

Broj žrtava napada u Pakistanu povećan na 85

Broj žrtava tri bombaška napada u Pakistanu u petak danas je porastao na 85, od čega je 67 žrtava iz dva povezana napada kod jedne pijace, a mnogi ranjenici su u kritičnom stanju, saopštili su danas pakistanski zvaničnici.

Sunitska ekstremistička grupa Laškar-e-Jhangvi je preuzela odgovornost za dvostruki bombaški napad na pijacu u gradu Paračinaru, pretežno naseljenom šiitima, koji je izveden po najvećoj gužvi dok su se gradjani pripremali za završetak proslave godišnjeg praznika, Ramazana.

Zdravstveni zvaničnici su naveli da je 261 osoba u bolnici u Paračinaru zbog rana zadobijenih u eksplozijama, od čega je stanje 62 kritično.

Još 14 ljudi je u petak poginulo u samoubilačkom napadu automobilom-bombom kod policijske zgrade u Kveti, glavnom gradu pokrajine Beludžistan. Odgovornost za taj napad preuzela je jedna frakcija talibana.

Jedan napadač je u petak uveče u lučkom gradu Karačiju zapucao na policajce u jednom restoranu, ubivši četvoricu i pobegao.

Portparol Vojske Asif Gafur povezao je napade sa ekstremistima koji navodno imaju utočišta u susednom Avganistanu, i najavio pojačanu kontrolu granice.

Premijer Pakistana Navaz Šarif osudio je napade koji su izvedeni uoči Ramazanskog bajrama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.