U trendu

BS: Izbori su uvek opcija

PODGORICA – Potpredsednik Bošnjačke stranke Damir Gutić kritikovao je danas sporost u formiranju nove vlade i poručio da, ako za to ne postoji volja, izbori su uvek opcija.

Gutić je istakao da svako odugovlačenje dogovora o formiranju nove vlade proizvodi štetu za građane i državu.

Podsetio je da već duže od 45 dana Crna Gora ima vladu u tehnničkom mandatu, koja, kako kaže, ne vrši osnovne funkcije iz svoje nadležnosti.

„Vidimo da se većina ministara bavi kampanjom za izbore u Beranama, ne radeći posao za koji su izabrani, dok svedočimo ogromnom rastu cena goriva i osnovnih životnih namirnica. Skupština je u blokadi samovoljom pojedinaca, a zabrinutost građana i naših međunarodnih partnera raste. Sve ovo pokazuje da Crnoj Gori hitno treba nova vlada kao subjekt odgovornosti za građane i državu“, naveo je Grujić.

Odugovlačenje dogovora za formiranje vlade samo otežava politički i društveni život u Crnoj Gori, koji je dodatno pritisnut bezbednosnim izazovima.

„Izbori su uvek opcija. Bošnjačka stranka nikada nije kalkulisala oko strateških stvari, niti bežala od izbora. Ipak, mišljenja smo da bi izbori u ovom trenutku samo prolongirali donošenje teških odluka, kojih politički subjekti moraju da budu svesni….“, rekao je Gutić, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.