U trendu

Bulevar u Los Anđelesu dobio ime po Obami

LOS ANĐELES – Jedan bulevar u Los Anđelesu dobio je danas ime po bivšem predsedniku SAD Baraku Obami.

Obama Bulevar otvoren je uz koncert i propratnu ceremoniju. Ulica je zamenila Rodeo Put, ulicu od pet kilometara koja prolazi kroz istorijski „crni“ kvart grada. Takođe se ukršta sa Bulevarom Martina Lutera Kinga i dalje uspostavlja „predsednički red“ koji uključuje bulevare Vašingtona, Adamsa i Džefersona, prenosi AP.

„Imam priliku da živim u vremenu kada smo izabrali našeg prvog crnog predsednika“, rekao je velečasni Rasel Tornhil iz južnog Los Angelesa je za KABC TV.

On je dodao i da se njegova majka, kada ju je nazvao da joj kaže šta radi, rasplakala jer je doživela imenovanje ulice po prvom crnom predsedniku.

„Ovom promenom mi javno dokumentujemo šta Obamina zaostavština kao prvog crnog predsednika naše nacije znači za naš grad i našu zajednicu u južnom Los Angelesu“, izjavio je predsednik Gradskog veća Herb Veson.

Dok je stanovnicima bila prijemčiva ideja ulice nazvane po Obami, neki veruju da je organizatori trebalo da izaberu istaknutiju ulicu. Veson, pak, tvrdi da je Rodeo Put simbolično važan: u toj ulici nalazi se sportski kompleks Rančo Sienega, gde je Obama održao skup kada se kandidovao za predsednika 2007. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.