U trendu

Bursać: BiH nema visokog predstavnika

BANJALUKA – Šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu PS BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je, uoči današnjeg obraćanja visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita, da će se ta stranka i dalje ponašati kao da u BiH trenutno nema visokog predstavnika međunarodne zajednice.

Ona je za banjalučke Nezavisne novine izjavila da je jedina tačka dnevnog reda Predstavničkog doma obraćanje Šmita.

„Ne može tačka dnevnog reda glasiti obraćanje i mislim da je, nažalost, gospodin (Denis) Zvizdić krenuo putem stvarnog omalovažavanja Predstavničkog doma“, rekla je Bursać.

Istakla je da prošireni Kolegijum, koji je odlučio o obraćanju Šmita, nema te nadležnosti i da je to skupštinsko telo uzurpiralo pravo koje nema.

Ona je pojasnila da je Kolegijum dozvolio obraćanje Šmita, a on to, kazala je, nije, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„To je još jedna devalvacija kako Predstvaničkog doma tako cele Parlamentarne skupštine BiH. Dakle, ovo je vrhunac. Zna se kako se gosti obraćaju, uobičajena je to praksa ali to nikada nigde nije viđeno kao tačka dnevnog reda“, rekla je Bursać.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.