U trendu

Bursać kritikovala Bećirovića zbog neodgovornih izjava u Vašingtonu

BANJALUKA – Član Predsedništva SNSD Snježana Novaković Bursać reagovala je na izjavu bošnjačkog člana Predsedništva Denisa Bećirovića u Vašingtonu da bi lideru SNSD i predsedniku Republike Srpske kao, kako je kazao, „neodgovornom pojedincu“ Miloradu Dodiku trebalo uvesti sankcije i poručila da predstavnici političkog Sarajeva ne propuštaju priliku da se dodvore određenim centrima tako što blate i ocrnjuju političke predstavnike Srba i Republike Srpske.

Bećirović je, naime, u razgovoru u Kongresu SAD sa kongresmenom Majklom Tarnerom konstatovao „da sankcije pojedinim političarima u BiH nisu najsrećnije rešenje, ali da su neophodne u slučajevima kada pojedinci, poput Milorada Dodika, ugrožavaju temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma“, te dodao da je „bolje sankcionisati neodgovorne pojedince nego dozvoliti im da ugrožavaju mirovni proces“.

Novaković Bursać je u izjavi za Srnu rekla da je neprimereno, neprikladno i lažno komentarisanje u inostranstvu visokorangiranog zvaničnika kakav je Dodik znak političke nekulture i naučene snishodljivosti prema domaćinu onoga koji to čini, u ovom slučaju Bećirovića.

„Kada komentar poput ovog sadrži čistu neistinu o `podrivanju Dejtonskog mirovnog sporazuma`, onda se može govoriti o lošim namerama“, navela je Bursaćeva.

Bursać je konstatovala da ostaje nejasno kako političko Sarajevo do sada nije uvidelo da to nije put koji vodi ka neophodnom smirivanju tenzija u BiH, nego upravo suprotno.

„Dejtonski mirovni sporazum i njegov Aneks četiri koji je Ustav BiH baza su na kojoj BiH opstaje kao zajednica i bilo bi dobro da ga sadašnji članovi Predsedništva BiH više puta pročitaju pre nego što se zapute u instranstvo i stanu pred kamere da daju netačne i neodgovorne izjave“, poručila je Bursać.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar