U trendu

Butković: Mislim da je Merkelova bila zadovoljna skupom HDZ-a

ZAGREB – Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković ocenio je danas da je skup Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zagrebu bio veličanstven, i misli da je i gošća HDZ-a, nemačka kancelarka Angela Merkel, bila zadovoljna.

Kako prenosi Hina, on je negirao da je HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkelovoj jer je puštena i pesma Marka Perkovića Tompsona, čiji su nastupi bili zabranjeni i u Nemačkoj.

Upitan da li je zbog Tompsonove pesme HDZ pokazao nepoštovanje prema Merkelovoj, koja je na skupu u dvorani „Dražen Petrović“ osudila nacionalizam, Butković je novinarima pred Banskim dvorima kazao da se ne radi o nepoštovanju ugledne gošće.

„Bože sačuvaj! Zašto bi pokazali nepoštovanje? Skup je bio veličanstven, bila je pozitivna atmosfera, a mislim i da je Merkel bila zadovoljna“, rekao je ministar.

On je dodao da nije čuo nikakve reakcije iz Nemačke, iako je puštanje Tompsonove pesme izazvalo brojne reakcije u nemačkim medijima.

Na pitanje N1 televizije portparol nemačke kancelarke poručio je da ona osuđuje nacionalizam.

„Kancelarka Merkel nije bila upoznata s pesmama koje će se puštati tokom stranačkog skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pesama. Kancelarka Merkel je tokom svoje posete Zagrebu jasno izrazila svoj stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu“, objavio je N1 odgovor iz Nemačke.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.