U trendu

Buugarska: Veza između slučaja Skripalj i slučaja Gebrev?

SOFIJA – Bugarska istražuje moguću vezu između napada nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna Se trgovca oružjem u Sofiji Emilijana Gebreva 2015. godine.

Glavni tužilac Bugarske Sotir Cacarov izjavio je danas da je Sergej Fedotov, jedan od osumnjičenih za pokušaj ubistva Skripalja u Solzberiju, posetio Bugarsku tri puta tokom 2015. godine i da je tamo bio u aprilu kada je lokalni trgovac oružjem Emilian Gebrev otrovan, preneo je Rojters.

Prošlog oktobra, ruski veb sajt Fontanka imenovao je Fedotova, koji je radio za vojnu obaveštajnu službu, kao trećeg osumnjičenog u slučaju „Skripalj“.

Cacarov je rekao da su tužioci prikupili „značajne“ podatke o Fedotovljevim putovanjima u Bugarsku u sklopu istrage o trovanju Gebreva, koja je ponovo otvorena u oktobru.

„Utvrđujemo sve momente dok je boravio u Bugarskoj, hotele, vozila koja je koristio, kontakte sa bugarskim građanima „, rekao je Cacarov.

Cacarov nije izneo više detalja o tome zašto Fedeotova smatra osumnjičenim, ali je rekao da jedna finska laboratorija nije bila u stanju identifikuje otrov kojišćen za Gebrerva, koji je kao i Skripalj, preživeo, niti je u njegovom urinu našla bilo kakvu supstancu sa liste Konvencije o zabrani hemijskog oružja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar