U trendu

Ćalović sa Eskobarom i o Pandora papirima

PODGORICA – Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković izjavila je da će zameniku pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, tokom njegovog boravka u crnoj Gori, ukazati na značaj međunarodne saradnje u rešavanju najvažnijih afera korupcije i organizovanog kriminala.

Eskobar će u Podgorici danas sastati sa predsednikom Milom Đukanovićem, a sutra sa predstavnicima nevladinog sektora.

Ćalović Marković je rekla da će Eskobara upoznati sa nalazima vezanim za Pandora papire, o reakcijama tužilaštva i drugih insitutcija u tom slučaju, i nada se da ćemo dobiti razumevanje i podršku da se sa takvim slučajevima pozbave nadležni organi i da se uspostavi međunarodna saradnja.

„Ono što je ključno kada govorimo o ovom slučaju jeste pitanje da li je tamo bilo neke imovine jer prihvatićemo da teško možemo da verujemo predsedniku države Milu Đukanoviću koji je više puta u javnosti dao netačne informacije o vlasništvu nad kompanijama, a u ovom slučaju konkretno nad ovim trastom. Tako da ti podaci moraju biti provereni i potvrđeni“, rekla je Ćalović, preneo je podgorički portal Dan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.