U trendu

Carević pozvao Biljanu da letuje sa porodicom u Budvi

BUDVA – Predsednik Opštine Budva Marko Bato Carević pozvao je glavnu junakinju filma „Dara iz Jasenovca“ Biljanu Čekić da sa svojom porodicom predstojeće leto provede na Budvanskoj rivijeri.

U saopštenju Carevića dostavljenom Tanjugu, nvodi se da je Biljana Čekić sa svojih 13 godina i maestralnom glumom lika Dare iz Jasenovca dala glas stotinama hiljada srpskih žrtava koje su stradale mučeničkom smrću u logorima užasa fašističke NDH.

Carević sa žaljenjem konstatuje da priču o Dari iz Jasenovca mnogi nisu želeli da prihvate, jer ono što je prikazano na filmu je samo blaga slika onoga što se tamo zbivalo, ali veo tišine je, kako navodi, skinut i nada se da je pitanje dana kada će se Dari pridružiti brojni glasovi sa jezivim svedočenjima o sistemski gajenom i hranjenom zlu koje je na najjezivije načine uništavalo živote drugih ljudi.

„Ne samo Srba, već i drugih naroda“, naveo je Carević, koji tim povodom kaže da najmanje što može da uradi je da pozove mladu glumicu Biljanu Čekić da sa svojom porodicom budu njegovi gosti u Budvi tokom letnjih meseci.

Na ovo ga je, ističe, podstakla njena izjava da bi najviše volela da sa porodicom ode na more.

“Stoga ovom prilikom pozivam našu Daru sa porodicom da dođu u Budvu i budu gosti svih nas jer to je najmanje što možemo da uradimo za nju koja je svojom darovitom glumom, svojim emocijama i ljubavlju dotakla sve nas i osvojila naša srca…“, naveo je, između ostalog, Carević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.