U trendu

CDU: Odluka o SMKD u septembru, prva poglavlja u decembru

BERLIN – Vladajuća nemačka stranka Hriščansko demokratska unija izrazila je neshvatanje zašto je toliko veliki problem da se odloži odluka o pregovorima sa Severnom Makedonijom navodeći da je već odlučeno da se prva tri poglavlja u pregovorima sa EU otvore u decembru, prenosi portal Plusinfo.

„Kada je reč o Severnoj Makedoniji, prema mojim saznanjima i proceni, mogu da kažem da će ta zemlja krajem septembra dobiti saglasnost od strane moje poslaničke grupe i Bundestaga“, tvrdi poslanik CDU Johan Vadefup.

Pritom, on je upozorio da „nije od pomoći širenje straha od strane trećih zemalja ili snaga, nakon tvrdnje da će odlaganje odluke o pregovorima moglo da osnaži aktivnosti Rusije i Kine u regionu“, piše Dojče vele.

Vadefup je odbacio kritike na račun nemačkog Bundestaga o odlaganju odluke o početku pregovora sa Severnom Makedonijom do septembra.

„Mi imamo odgovornost pred našim narodom, posebno kada je reč o jednoj pozitivnoj odluci o početku pregovora. Moramo našem narodu tačno da objasnimo zašto smo rekli „da““, rekao je nemački poslanik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar