U trendu

Čepurin: savremene američke rakete rušio PVO sovjetske proizvodnje! (foto)

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin komentarisao je na svom nalogu na Tviteru napad na Siriju.

„Počeli su od Jugoslavije. Uništili su Irak i Libiju. Sada bombarduju Siriju koja se nalazi u prednjoj liniji borbe protiv terorizma. Bombarduju članicu UN. Bombarduju bez sankcije SB UN. Kršeći Povelju UN. Je li to normalno?“, upitao je Čepurin.

Ambasador je i pojasnio:

„Paralele sa bombardovanjem Jugoslavije su očigledne, uključujući fabrikovanje lažnih izgovora za agresiju. Treba osuditi agresore, jer sledeći udar mogu izvesti na bilo koju zemlju. Kako je rekao Ernest Hemingvej, ’ne pitaj, za kim zvono zvoni, ono zvoni za tobom‘“.

Pod oznakom Post scriptum, njegova ekselencija je dodala:

„P.S. Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, Sirija je PVO sistemima još sovjetske proizvodnje uspešno presrela i uništila 71 od 103 krstareće rakete koje su lansirali SAD i njihovi saveznici. Žrtava nema.“

(Sputnjik)

6 komentara
 1. Anonimni

  Bljabi, ništa lakše nego oboriti tomahavk kad imaš s čim.

 2. S

  Gruzija 2008. Krsenje povelje UN od strane Rusa. Ista meta, isto odstojanje, samo su uloge zamenjene.

 3. Blajbi

  NI JEDNA raketa nije oborena.

  1. Marko Rankovic

   Ma 100%, kazu Ameri, znamo kako oni ne lazu, osetili na svojoj kozi. Nego su gadjali samo tri mete, i nema zrtava? I sami amerikanci kazu da poginulih nema a ispalili su 105 raketa. Malo neobicno, ako nista drugo ono nekonzistentno u odnosu na njihovu prethodnu reputaciju u Iraku, bivsoj Jugoslaviji, ponovo Iraku i Siriji prosle godine.

  2. Vera

   kazu tvoji ljubimci…..istina je izgleda malo drugacija….

  3. Balkan

   Da li ste bili prisutni ili verujete onome sto kazu Amerikanci? Ako njima verujete onda niste mnogo bolji od njih. Ne kazem da je druga strana zlatna ali bi bilo lepo ne biti slep kod ociju. Drugo, ako ste zapazili Amerikanci su rekli da nisu obavestili Ruse sta ce da gadjaju. Francuska Ministarka odbrane je rekla upravo suprotno da su obavestili Ruse. Rusi su se povukli, Sirijci, Iranci takodje a rakete su padale na predvidjena mesta ne nije bilo nikoga i nista vazno. Da li je i koliko oboreno to nije vazno, vaznije je sta ce biti dalje i na dalje. Ocigledno da vi vec to znate posto znate tako sigurno da ni jedna raketa nije oborena.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike