U trendu

Četvrti slučaj virusa zika potvrdjen u Španiji

Četvrti slučaj virusa zika potvrdjen je danas u Španiji, saopštili su zvaničnici.

Analize su potvrdile da je španski državljanin koji je nedavno boravio u Latinskoj Americi zaražen virusom.

Pacijent se pre dve nedelje obratio lekarima zbog simptoma običnog virusa, saopštili su danas zvaničnici regionalne vlade Mursije.

Nakon dobijanja konačnih rezultata, zaraženi muškarac srednjih godina pozvan je na dodatna ispitivanja, kako bi se sprečilo širenje zaraze, izjavili su zvaničnici.

Preostala tri slučaja virusa Zika u Španiji zabeležena su kod osoba koje su se nedavno vratile iz zemalja Latinske Amerike.

Najveća aviokompanija sa Bliskog Istoka Emirati objavila je danas da će refundirati troškove putnicima koji su kupili karte za neke od zemalja pogodjenih virusom.

Proglašena epidemija neće uticati na red letenja aviona iz Dubaija ka tri najveća grada u Latinskoj Americi, Rio de Ženeiru, San Paulu i Buenos Ajres, navodi se u saopštenju Emirata.

Kompanija poštuje odluke pojedinih putnika da ne putuju u Južnu Ameriku. Oni mogu da zamene karte za druge destinacije ili će im novac biti refundiran. Predlog važi za avio-karte kupljene od 29. januara do 30. aprila.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) izdala je preporuku turistima, posebno trudnicama, da izbegavaju putovanje u predele Južne Amerike u kojima su rasprostranjeni komarci koji prenose zarazu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.