U trendu

CG: Disciplinski postupak protiv ambasador zbog nedolaska

PODGORICA – Ministarstvo spoljnih poslova Crne Groe saopštilo je večeras da će pokrenuti disciplinski postupak protiv ambasadora koji bez opravdanog razloga nisu doputovali u Podgoricu na konsultacije.

U saopštenju se precizira da je reč o opozvanim ambasadorima Miodragu Vlahoviću, Darku Pajoviću, Sanji Vlahović i Veri Kuliš, kao i ambasadoru Nebojši Kaluđeroviću.

„Imajući u vidu činjenicu da nedolazak na ambasadorske konsultacije bez opravdanog razloga predstavlja težu povredu službene dužnosti, Ministarstvo spoljnih poslova će protiv opozvanih ambasadora pokrenuti disciplinski postupak”, rečeno je iz Ministarstva portalu Pobjeda.

Kako su istakli u Ministarstvu, okončanjem disciplinskog postupka, ambasadorima bi mogao da prestane i radni odnos u Ministarstvu spoljnih poslova.

Iz resora Đorđa Radulovića Vladi su ranije predložili opoziv ambasadora u Srbiji Tarzana Miloševića, Sanje Vlahović (Italija), Miodraga Vlahovića (Sveta Stolica), Vere Kuliš (Nemačka), Dušanke Jeknić (UAE), Obrada Miše Stanišića (BiH) i Darka Pajovića (Kina).

Vlada je na sednici održanoj 17. decembra prošle godine donela odluku o opozivu sedam ambasadora.

Usledio je poziv Ministarstva svim diplomatsko-konzularnim predstavnicima da dođu u Crnu Goru do 18. januara zbog održavanja ambasadorskih konsultacija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar