U trendu

CG otvorila poglavlje 27; Ministar: Odluka skoro, pa istorijska

BRISEL – Crna Gora je danas, na Međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvorila pregovaračko poglavlje 27 – Životna sredina i klimatske promene, a crnogorski ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović ocenio je da se odluka o otvaranju tog poglavlja može smatrati skoro, pa istorijskom.

Kako prenosi RTCG, šef crnogorske delegacije, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović, u obraćanju predstavnicima država članica i Evropske komisije, istakao je da Crna Gora danas ima otvorena 32 poglavlja, od kojih su tri privremeno zatvorena zahvaljujući intenzivnom radu.

„To je dokaz naše kontinuirane i snažne posvećenosti procesu evropske integracije. Verujem da ćemo otvaranjem i poslednjeg pregovaračkog poglavlja u mesecima pred nama, još jednom potvrditi lidersku poziciju Crne Gore, ali i dati novi zamah integracionom procesu, ne samo naše zemlje već i država regiona, kao i da ćemo potvrditi kredibilitet evropske perspektive Zapadnog Balkana“, kazao je Darmanović.

On je otvaranje poglavlja 27 ocenio vrlo značajnim i iz razloga što je Crna Gora i Ustavom 2007. godine definisana kao ekološka država, posvećena zaštiti životne sredine i razvoju baziranom na principima održivosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.