U trendu

CG: Policija nakon vozila ostaje i bez goriva?

PODGORICA – Nakon što je ostala bez 130 patrolnih vozila, Uprava policije Crne Gore izgleda ostaje i bez goriva za preostale službene automobile jer im, prema informaciji koju su dostavili Vladi, zalihe ističu krajem maja, prenosi portal CdM pisanje Dnevnih novina.

Kako se navodi, zbog neusvajanja budžeta za 2021. godinu, nisu obezbeđena sredstva za nabavku goriva za ovu godinu za potrebe Uprave policije, a zalihe koje su imali ističu za koji dan, tako da im je hitno potrebno čak 462.000 evra za podmirivanje potreba za svega nekoliko meseci.

Da bi taj problem bio rešen, Vlada je odlučila da opet, mimo procedura, putem privremenog finansiranja obezbedi novac za gorivo, koje će biti naručeno bez javnog nadmetanja, odnosno sve će biti završeno u takozvanom “pregovaračkom postupku” .

Policija je prethodno ostala bez 130 patrolnih automobila koja su morali da vrate, jer je istekao rok od tri godine lizinga sa firmom “Osmanagić”, a službenici policije sada su prinuđeni da koriste privatna vozila u koja sipaju službeno gorivo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.