U trendu

CG: Pritvor do 30 dana Ojdaniću, Popoviću, Bajčeti i Adžiću

PODGORICA – Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana osumnjičenima, koji su uhapšeni u akciji Specijalnog policijskog odeljenja Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su bili deo organizovane kriminalne organizacije.

Pritvor je određen Mileti Ojdaniću, Vladimiru Bajčeti, Milanu Popoviću, Tihomiru Adžiću i za još 11 osumnjičenih, prenosi RTCG.

„Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici prihvatio je predlog Specijalnog državnog tužilastva i odredio pritvor okrivljenima: R.Z, Lj.M, I.S, N.B, M.N, B.J, M.M, A.K, D.M, F.Z, I.N, M.O, M.P, V.B. i T.A. za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja“, saopšteno je Portalu RTCG iz SDT-a.

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je 16. marta zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom.

Jedan od uhapšenih je i Podgoričanin Vladimir Bajčeta, poznat po vezama sa Pljevljacima Darkom i Duškom Šarićem, kome je godinama bio telohranitelj, navodi RTCG.

Priveden je i inspektor u Sektoru za borbu protiv droge u Kotoru, Milan Popović.

Navodni kontakti uhapšenih sa kriminalcima otkriveni su na presretnutoj Skaj komunikaciji, koju je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol.

Zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnim kavačkim klanom, ranije je uhapšen i službenik Centra bezbednosti Podgorica, Goran Stojanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar