CNN: Ubijeni Afroamerikanac je ipak bio naoružan

Pištolj pronađen na mestu ubistva Afroamerikanca Kita Lamonta Skota u gradu Šarlot u Severnoj Karolini, kojeg su ubili policajci, bio je napunjen, a otisci i analiza DNK i krvi pokazuju da je pripadao ubijenom, navodi CNN.

Vest o forenzičkim rezulrtatima je objavljen neposredno nakon što je Ej Bi Si televizija objavila uznemirujuće snimke načinjene neposredno pre i posle ubistva Kita Lamonta Skota.

Na snimku se čuje upozorenje njegove žene policajcima da Skot nije naoružan, potom se čuju hici, nakon čega se vidi telo njenog supruga koji je pao na zemlju.

Ipak, na fotografijama sa istog materijala, u uglu se vidi pištolj koji se prilikom policijske akčje nalazio na zemlji u neposrednoj blizini ubijenog, prenosi CNN.

Ubistvo 43-godišnjeg Skota izazvalo je višednevne proteste i sukobe demonstranata i policije.

U trodnevnim protestima je ubijen jedan demonstrant, a osumnjičenog je danas uhapsila policija, javlja Rojters.

Demonstrant je teško ranjen tokom druge noći protesta i priključen je na aparate, ali je u međuvremenu preminuo.

U Šarlotu je protekle noći uveden policijski čas, od ponoći do šest sati ujutru.

Demonstranti su protekle noći flašama i petardama gađali policiju, koja je odgovorila suzavcem, pri čemu su povređena četiri policajca.

Demonstranti protestima nastoje da izvrše pritisak na policiju da objavi video snimak koji bi možda mogao da pomogne rasvetljavanje ubistva Afroamerikanca.

Protesti u Šarlotu usledili su samo nekoliko sati nakon što su u gradu Talsa u saveznoj državi Oklahoma izbile demonstracije jer je policija pucala na nenaoružanog muškaraca, takođe afroameričkog porekla.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake