U trendu

Čović i Lajčak: Zajednički do rešenja problema

MOSTAR – Predsednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i zamenik predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak istakli su danas u Mostaru da se kroz dijalog i konsenzus trojice lidera mora pronaći rešenje svih problema u BiH.

Kako je saopšteno iz HNS, Čović i Lajčak su razgovarali o aktualnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u BiH.

Govoreći o važnosti hitnog formiranja vlasti na svim nivoima, Čović je naglasio da se mora poštovati izborni rezultat.

Zajednički je istaknuto da se rešenje mora pronaći kroz zajednički dijalog i konsenzus partnera u Bosni i Hercegovini, odnosno Saveza nezavisnih socijaldemokrata, Stranke demokratske akcije i Hrvatske demokratske zajednice, koji su izabrani kao demokratski predstavnici konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini, saopštio je iz HNS-a.

Čović je, kako se navodi, poručio da su predstavnici hrvatskog naroda isključivo opredeljeni za EU i NATO savez, kao i na saradnju i stabilizaciju odnosa pri pronalasku kompromisa u svim važnim pitanjima za BiH.

Izražena su, navodi se, očekivanja o ubrzanom procesu reformi i integraciji u Evropsku uniju i NATO savez, kao i skorog formiranja vlasti kako bi profunkcionirale institucije Bosne i Hercegovine, oba doma Parlamentarne skupštine, sve komisije i parlamentarni odbori, ali i da bi se uspostavio Savet ministara BiH.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.