U trendu

Čović: Ima hemije izmedu SDA i HDZ-a, kao i HDZ-a i SNSD-a

SARAJEVO – U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu održan je sastanak lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u BiH Dragana Čovića, koji je inicirao Čović.

Lider HDZ-a je izjavio posle sastanka da je tema bila saradnja na uspostavi vlasti na federalnom i državnom nivou, prenosi „Dnevni avaz“.

Što se tiče formiranja novog saziva Veća ministara BiH, Čović je rekao da su došli do zaključka da se o tome mora razgovarati sa trećim koalicionim partnerom, odnosno SNSD-om.

„Što se tiče Vlade Federacije BiH, takođe smo razgovarali kao potencijalni partner za buduću vladu, jer druge i ne vidimo, da predstavnici naših stranaka krenu u izgradnju jedne agende. Što se tiče Veća ministara, jasno je da nam treba treći partner i ostalo je da vidimo kako u našem nesnalaženju doći u poziciju da budući predsedavajući Veća ministara pripremi za Predsedništvo jedan svoj istup kako bismo mogli da ga predložimo“, rekao je Čović.

Čović je demantovaoizjavu ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose Mirka Šarovića, da između SDA, HDZ i SNSD-a nema hemije.

„Između SDA i HDZ-a BiH ima hemije, kao i između HDZ-a BiH i SNSD-a“, prokomentarisao je Čović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.