U trendu

Crnogorski parlament o aferi „Koverat“

PODGORICA – Na inicijativu opozicione Socijaldemokratske partije, koju je potpisalo 28 poslanika opozicionih strana, crnogorski parlament na vanrednoj sednici raspravlja danas o aferi „Koverta“, izazvanu snimkom koji je obelodanio Duško Knežević, predsednik Atlas Grupe i nekadašnji savetnik predsednika Mila Đuanovića.

Na snimku se vidi kako bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović za izborne potrebe vladajućeg DPS iz Kneževićeog doma izlazi sa 97.500 evra u koverti.

Na vanrednoj sednici poslaici raspravljaju o Predlogu zaključaka povodom ove afere.

Sednici prisustvuje i vrhovni državni tužilac Ivica Stanković.

Poslanik opozicionog DF Predrag Bulatović upitao je zašto na sednici nema glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, uz opasku da je specijali tužilac radio svoj posao kako treba, parlament ne bi morao da vodi ovu raspravu.

Predsednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić kazao je da je slobodna Crna Gora danas na ulici.

„Kada su institucije zarobljene, onda narod ima pravo da na ulici traži demokratiju“, rekao je Krivokapić, čija je SDP ranije bila članica vladajuće koalicije.

Prema rečima Krivokapića, vlast koja „izviri iz koverte ima samo jedan cilj – da pohara Crnu Goru“.

Skupština je posebno pozvala Tužilaštvo da nastavi sa istragom u ovom slučaju kako bi se u daljem postupku konačno utvrdilo ko su akteri ovog teškog krivičnog dela, o čemu već postoji osnovana sumnja na osnovu snimaka o kojima je javnost upoznata, navodi se u zaključcima.

Parlament konstatuje, kako se navodi u predloženim zaključcima, da su poslednja dešavanja oko afere ,,Koverta“, a u kojoj učestvuje sami državni vrh, dodatno produbila nepoverenje u izborni proces i nedvosmisleno pokazala da u ovom trenutku nema uslova za fer i slobodne izbore, preneo je portal In4s.

Poslanik DPS-a Nikola Rakočević saopštio je da je DPS pristao da raspravlja o ovom predlogu, uprkos tome što sednici ne prisustvuju pojedini poslanici opozicije.

Andrija Popović iz Liberalne partije (LP) kazao je da LP nije podržao dnevni red, jer će danas, kako je rekao, pretpostavlja biti puno uvreda, diskreditacije i zabave naroda.

„Nisu naše nadležnosti, sve je u rukama pravosuđa i Agencije za sprečavanje korupcije“, rekao je Popović, navodeći da je potrebnije bilo da se vanredno raspravlja o poskupljenju struje.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović konstatovao je da sednici ne prisustuje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, navodeći da parlament danas ne bi raspravljao da je prvi čovek tužilaštva radio svoj posao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar